Verbintenissen

Zonder dat u eraan denkt, sluit u dagelijks allerlei overeenkomsten. Wie een kaartje koopt voor de trein of even boodschappen doet in de supermarkt of naar de dokter of de tandarts gaat, sluit een overeenkomst. Daardoor ontstaan allerlei verbintenissen die kunnen worden geschonden. Zo kan de trein vertraging oplopen waardoor u een belangrijke afspraak mist. Producten kunnen ook voor de uiterste houdbaarheidsdatum bedorven zijn en een voedselvergiftiging opleveren. Het kan mis gaan bij het voorschrijven van medicijnen of het vullen van een gaatje. Hoe complexer de juridische relaties worden, hoe meer risico’s ontstaan op problemen. U heeft dan een advocaat nodig.

Verbintenissen uit onrechtmatige daad

Maar er kunnen ook allerlei verbintenissen ontstaan zonder dat u met iemand een contract heeft afgesloten. U wordt bijv. bij het pinnen beroofd bij de geldautomaat. Met uw jas raakt u de pas geverfde deurpost in de stationsrestauratie. Of u glijdt uit op de juist schoongemaakte, nog spekgladde vloer van een winkel. Wie is aansprakelijk voor de schade?

De nakoming van verbintenissen kan veel problemen opleveren. Er is dan juridische deskundigheid nodig om de aansprakelijkheid op te lossen. De uitleg van een overeenkomst, de gevolgen van wanprestatie, de schade door onrechtmatig handelen vereisen al snel de rechtsbijstand van een advocaat.

Ook op dit terrein kennen wij het klappen van de zweep. Wij kunnen ondernemers assisteren bij het opstellen van overeenkomsten waarin de aansprakelijkheid zoveel mogelijk wordt beperkt en adviseren u graag over (veiligheids)maatregelen die nodig zijn ongelukken te voorkomen. Want voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Contact

Wilt u weten wat Van Loon Advocaten voor u kan betekenen op het gebied van het verbintenissenrecht? Of heeft u een vraag of opmerking? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U vindt ons in de omgeving van Rhenen, Ede en Barneveld.

Ga naar contact