Strafrecht

Strafrecht is dat deel van het recht, waarover in het nieuws het meeste wordt gesproken. Het gaat vaak over zware zaken, ver van uw bed. Maar als eerlijke burger kunt u zomaar geconfronteerd worden met het strafrecht. Een inschattingsfout in het verkeer, met ernstige gevolgen, kan iedereen maken. Dat kan wel betekenen dat u moet voorkomen omdat de Officier van Justitie u dood door schuld ten laste legt.

Maar er zijn de laatste jaren ook andere zaken in het nieuws gekomen, zoals de Schiedammer parkmoord, de twee van Putten, Lucia de B. en de Deventer moordzaak van Ernst L. Zaken waarbij politie en justitie er heilig van overtuigd waren dat de verdachten ook de daders waren. En ook de rechters dachten daar zo over. Totdat later, mede dankzij de kritische houding van de advocatuur en de rechten van de verdachte bleek dat de vermeende en zelfs al lang veroordeelde ‘daders’ onschuldig waren en andere verdachten als daders konden worden aangemerkt. De rechten van de verdachte en het belang van de verdediging staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Ons kantoor is echter niet gespecialiseerd in het strafrecht, wij doen in principe alleen nog strafzaken voor ondernemers.

Economische delicten en ondernemers

Het gaat in het strafrecht namelijk niet alleen om geweldsdelicten, levensdelicten of zedendelicten. Er zijn ook economische, fiscale en milieudelicten waarmee u zomaar kunt worden geconfronteerd. Bijv. bij de sloop van een pand, als u op asbest stuit. Of een bedrijfsongeval met dodelijke afloop, waarbij de ondernemer dood door schuld wordt verweten. Elke ondernemer wordt geconfronteerd met een grote hoeveelheid aan economische en fiscale en milieuwetgeving. Op overtreding daarvan stellen de Wet Economische Delicten en de Wet op de accijnzen straffen. Ook dan is een goede verdediging, met gevoel voor de ondernemer en de belangen van de onderneming geboden. Ook hier geldt, dat wij de nodige praktische ervaring hebben in de rechtszaal!

Contact

Wilt u gebruik maken van onze kennis en ervaring op het gebied van het strafrecht? En wilt u een afspraak maken? Dat kan! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. U vindt ons in de omgeving van Rhenen, Ede en Barneveld.

Ga naar contact