Personen- en Familierecht

Conflicten op het gebied van het personen- en familierecht gaan over de privé sfeer en vragen om een persoonlijke maar tegelijk ook doeltreffende aanpak. Een van de meest voorkomende familiezaken is de echtscheiding en alles wat daarmee te maken heeft. Het stuklopen van een huwelijk is een ingrijpende gebeurtenis. De emoties kunnen hierbij hoog oplopen. Er komen veel vragen op u af, zoals: wie mag in de echtelijke woning blijven en hoe kan ik handelen als de sfeer in huis onhoudbaar wordt? Aan wie moeten de kinderen worden toevertrouwd en hoe zit het met het recht op omgang? En hoe moet ik in mijn eigen levensonderhoud en dat van de kinderen voorzien, nu mijn partner is vertrokken? Met name dan is de hulp van een advocaat met begrip voor uw emoties en verstand van zaken onontbeerlijk.

Als de wederpartij echt kwaad wil en de gemeenschap benadeelt door bijvoorbeeld de bankrekeningen te plunderen, is het leggen van beslag binnen enkele dagen mogelijk en zeer doeltreffend. Wij kunnen er ook voor zorgen dat binnen enkele weken reeds een beslissing wordt genomen over de toevertrouwing van de kinderen en het voortgezet gebruik van de echtelijke woning. Dat geldt ook voor de bijdragen in het levensonderhoud, die de andere partij moet betalen. Wordt er niet betaald, dan geven wij de deurwaarder opdracht tot het leggen van (loon)beslag.

De berekening

Alimentatierekenen is een vak waarvoor wij de nieuwste software inzetten. Wij hebben op dit terrein grote ervaring opgebouwd in de rechtszaal. Zodoende kan reeds van tevoren met vrij grote nauwkeurigheid worden ingeschat hoe de rechter over bepaalde zaken zal oordelen en op welk bedrag aan alimentatie u maandelijks kunt rekenen.

De aanpak

Onze eerste insteek is echter gericht op het regelen van de zaak in goed overleg met de andere partij. Het liefste ontvangen wij daarom beide partijen op kantoor. Lukt dat niet, dan nodigen wij de andere partij in ieder geval uit om mee te denken en gezamenlijk tot een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant te komen, zonder dat een tweede advocaat en een zitting bij de Rechtbank daarvoor nodig zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen m.b.t personen- en familierecht? Of wilt u gebruik maken van onze kennis en vakbekwaamheid? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U vindt ons in de omgeving van Rhenen, Ede en Barneveld.

Ga naar contact