Ondernemingsrecht

In het ondernemingsrecht spelen contracten een belangrijke rol. U kunt daarbij denken aan overeenkomsten met opdrachtgevers of leveranciers, distributieovereenkomsten, franchiseovereenkomsten, managementovereenkomsten, overeenkomsten van samenwerking of overname enz. Kortom, ondernemingsrecht is een heel divers gebied.

Wij komen het nog altijd tegen dat ondernemers hun afspraken maar minimaal hebben vastgelegd. Als partijen het dan oneens worden over bepaalde punten, kunnen ernstige problemen ontstaan. Het is dus van belang dat uw zaken goed geregeld zijn. Afspraken met uw opdrachtgevers hoeven niet altijd uitgebreid vastgelegd te worden. Maar zorgt u dan wel dat u in de opdracht zelf goede algemene voorwaarden van toepassing verklaart. Voor het opstellen van al uw contracten en algemene voorwaarden beschikken wij over een scala van modellen en zijn wij u graag van dienst. Wanneer uw opdrachtgever dan moeilijk gaat doen of niet betaalt, behoeft u zich geen zorgen te maken over uw positie en kunnen wij gemakkelijk voor u in actie komen.

Ondernemingsrecht gaat over meer dan alleen overeenkomsten

Ondernemingsrecht gaat echter over meer dan alleen overeenkomsten. Het omvat ook het rechtspersonenrecht. Er kan bijv. een verschil van inzicht optreden binnen het bestuur van uw bedrijf, waardoor een impasse ontstaat en uw onderneming niet meer goed kan functioneren. Of een bestuurder wordt in privé aangesproken voor wanbeleid. Vragen en antwoorden voor wat betreft de rechten van de aandeelhouder(s) en de mogelijkheden om tegen wanbeleid van het bestuur te ageren door bijv. de ondernemingsraad, behoren ook tot dit rechtsgebied. Ook kunnen wij u adviseren wat te doen, als het faillissement van uw wederpartij dreigt.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. U vindt ons in de omgeving van Rhenen, Ede en Barneveld.

Ga naar contact