Intellectueel eigendom

Het intellectuele eigendomsrecht gaat over de voortbrengsels van de menselijke geest. Stel u heeft een prachtig artikel geschreven, uw eerste muziekalbum op de markt gebracht, professionele foto’s laten maken, een schitterende uitvinding gedaan of een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Na enige tijd ontdekt u echter dat een ander uw artikel heeft overgenomen op zijn website of uw muziek kopieert. Uw foto’s worden gebruikt in een reclamebrochure van een ander bedrijf. Of u bent net klaar om onder uw nieuwe huisstijl uw uitvinding op de markt te brengen, maar u krijgt een brief van een advocaat met sommatie om daarvan af te zien. Iemand anders had namelijk uw intelligente ontwerp al uitgevonden en daarop een octrooi aangevraagd. Nu dreigt u daarop inbreuk te maken. Of uw handelsnaam lijkt teveel op die van de concurrent. Allemaal problemen op het gebied van het intellectueel eigendomsrecht.

Specifieke kennis en daadkracht

Op dit dynamische terrein van het recht is specifieke kennis en daadkracht vereist. Hoe langer een inbreuk op uw handelsnaam of schending van het auteursrecht voortduurt, hoe meer verwarring er ontstaat in de markt en hoe meer u verliest aan uw concurrent, die vaak ook nog net iets goedkoper is. Uw opdrachten nemen af, u kunt uw investeringen niet meer terugverdienen en uw onderneming wordt bedreigd met de ondergang. De belangen die hier spelen, zijn vaak enorm. Snel optreden is een must. In die omstandigheden is een ter zake kundige en doortastende advocaat, die het hoofd koel houdt, bepaald geen overbodige luxe. Wij hebben op dit gebied ruime ervaring en zijn u graag van dienst.

Contact

Wilt u gebruik maken van onze kennis over intellectueel eigendom? En wilt u graag een afspraak maken? Dat kan! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de voorwaarden. U vindt ons in de omgeving van Rhenen, Ede en Barneveld.

Ga naar contact