Incasso

Achterstallige debiteuren zijn een bedreiging voor de liquiditeit van uw onderneming. Ze zorgen ervoor dat u een deel van uw financiële middelen niet kunt besteden of ze leggen beslag op uw kredietruimte. Ze bezorgen u extra administratie en kosten u veel geld.

Voor ons deden de studenten van de MER (Hogeschool Ede) een marktonderzoek naar de incasso’s van ondernemingen in Veenendaal. Daaruit bleek dat een zeer hoog percentage (bijna 85%) uiteindelijk niets deed met wanbetalers. Hoewel veel van deze bedrijven wel een soort interne procedure hadden (bijna 38% benadert de achterstallige debiteuren eerst schriftelijk met een betalingsherinnering en daarna telefonisch), kwam het bij uitblijvende betaling niet tot een incasso. De niet betaalde facturen werden dus gewoon afgeboekt als oninbare debiteuren!

Slechts zo’n 15% van de ondernemers schakelde voor die hardnekkige wanbetalers wel een incassobureau, deurwaarder of advocaat in. Van deze bedrijven stapten de meeste naar een incassobureau (zo’n 76%). Slechts zo’n 6% maakte een afspraak met een advocaat!

Incasso hoeft niet duur te zijn

Bedrijven wilden geen advocaat inschakelen omdat ze bang waren voor hoge kosten. Wij werken echter in het buitengerechtelijk traject ook op basis van no cure, no pay. Alleen ons briefpapier is vaak al voldoende om te gaan betalen. En als uw vordering hoger is dan € 25.000,- moet u sowieso een advocaat inschakelen. De advocaat is de enige juridische dienstverlener die u het hele pakket kan aanbieden, van incassostickers tot faillissementsrekest. Voor meer informatie, ga naar onze website www.incassoadvocaten.nl.

Van Loon Incasso Advocaten

Van Loon Incasso Advocaten denkt graag met u mee om uw interne debiteurenbeheer op een efficiënte en effectieve wijze te (re-)organiseren. Wilt u meer weten over de Wet normering buitengerechtelijke incassokosten (en het bijbehorende Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten) en de gevolgen voor uw organisatie, de wijzigingen in het incassorecht, nader advies of dat wij die doorlichting voor u verzorgen? Wilt u wellicht de ’14 dagen brief’ door Van Loon Advocaten laten versturen? Ga dan naar onze speciale website voor incasso’s of bel ons op nummer 0318-514813. Benieuwd in welke omgeving wij zitten? Bekijk: Advocaat Rhenen, Advocaat Ede & Advocaat Barneveld.

Ga naar incassoadvocaten.nl