Huurrecht

Het huurrecht is ook een gebied waarmee de meeste mensen vroeg of laat te maken krijgen. Niet iedereen heeft een eigen woning en veel mensen huren een huis. Huurders van woonruimte hebben een sterke rechtspositie. Ze kunnen niet zomaar uit hun woning worden gezet. Maar wat kunt u als huurder doen tegen bijv. geluidsoverlast? Kan de verhuurder hierop worden aangesproken of moet u actie ondernemen tegen de veroorzaker?

En als de relatie op de klippen loopt en u kunt niet meer samenwonen, wie mag dan in de huurwoning blijven? Kan uw partner, die bij u is ingetrokken, de woning opeisen en u op straat zetten?

Kunt u als huurder uit het pand gezet worden, als de bank het niet eens is met de verhuur? Allemaal vragen uit de praktijk waarop wij wel een antwoord weten.

Huurrecht voor verhuurders

Ook verhuurders zijn wij vaak van dienst geweest op het gebied van het huurrecht. Meer dan eens hebben wij ervoor gezorgd dat de huurder van het pand, die zijn huur niet meer betaalde, of de illegale onderhuurder in de ruimte boven de winkel, eruit gezet werd.

Ook dan is het weer van belang dat goede contracten zijn gesloten. Dit voorkomt onduidelijke situaties en problemen tijdens de procedure. Een slordig en vaag contract dat even snel in elkaar geflanst wordt, kan u een hoop geld kosten.

Contact

Wilt u van ons advies ontvangen over huurrecht? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Benieuwd in welke omgeving wij zitten? Bekijk: Advocaat Rhenen, Advocaat Ede & Advocaat Barneveld.

Ga naar contact